Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Super Sport FM 104,0 παραχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τους γαλαζοκίτρινους.

Αν συνδυαστεί η κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος με το νταμπλ, θα είναι μια σούπερ χρονιά…

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Ωστόσο, επέτρεψε μου να δανειστώ την απάντηση του προπονητή μετά τη διάσκεψη με την Ομόνοια, ότι υπάρχει ακόμα μια υποχρέωση. Άλλο ένα παιχνίδι με την ΑΕΛ όχι τόσο σημαντικό, όμως δεν παύει να είναι ένας αγώνα πρωταθλήματος σε μια διοργάνωση που θέλουμε να την κλείσουμε με καλό τρόπο. Το αποδείξαμε, ότι αυτή ήταν η φιλοσοφία μας και την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα με θετικό πρόσημο και καλή διάθεση. Ήταν ένα διάστημα, όπου δόθηκε ρεπό στους ποδοσφαιριστές αυτές τις δυο ημέρες και σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις. Θα πάμε χωρίς ξεκούραση μέχρι τον τελικό».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ…

«Την ίδια συζήτησή κάναμε και πριν το παιχνίδι με την Ομόνοια. Θα αναμένουμε να δούμε τις επιλογές του προπονητή. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα έχουμε τον Σάββα. Από τους υπόλοιπους, θα στερηθούμε τον Σόουζα, θα πρέπει να σημειώσω μιας και δεν αναφέρθηκε, εκτός αποστολής ήταν και ο Βιντιγκάλ από το τελευταίο παιχνίδι, που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο γόνατο. Οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του προπονητή».

Για το ότι υπήρχαν σκέψεις για ξεκούραση κάποιων ποδοσφαιριστών μετά τον τελικό, από τη στιγμή που πάτε στο Β’ προκριματικό γύρο έχει εγκαταλειφθούν αυτές οι σκέψεις;

«Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι καλό να αναφέρονται για να τα γνωρίζει κόσμος. Πριν την οριστική μας συμμετοχή στο Β προκριματικό, υπάρχουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών και είχε ζητηθεί από την ΚΟΠ, οι διεθνής να μην ενσωματωθούν από τις 3 Ιουνίου στις προπονήσεις αλλά από τις 30 του Μάη. Αυτό άλλαζε τα δεδομένα και ήταν περισσότερη ανάγκη στους διεθνείς. Κάναμε ένα πρόγραμμα που ενημερώσαμε την ομοσπονδία για το πως θα παραχωρηθούν οι διεθνείς. Από εκεί και πέρα είναι απόφαση του προπονητή και του κ. Τέτι αν θα υπάρξει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση σε κάποιους παίκτες. Τώρα θα γίνουν οι κλήσεις και έχουμε αρκετά μεγάλο αριθμό διεθνών ποδοσφαιριστών».

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για τον κάθε ποδοσφαιριστή που θέλει και να ξεκουραστεί. Που «πάμε», πως προχωράμε;

«Του χρόνου που είναι και το EURO θα έχουμε περισσότερο πρόβλημα. Είναι κάτι που προβληματίζει και έχει συζητηθεί. Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω αν είναι τις μεγάλες χώρες που επηρεάζει περισσότερο είτε χώρες σαν την Κύπρο που αγωνίζονται από τα προκριματικά. Πόσο μάλλον όταν οι αρμόδιοι μας αναφέρουν πως η ανάγκη για κάθε ποδοσφαιριστή, προϋποθέτει τρεις εβδομάδες άδεια. Αυτό προϋποθέτει η επιστημονική ανάλυση. Τι να πούμε. Έχει αλλάξει εντελώς το ποδόσφαιρο. Εμείς, μια εισήγησή μας θα ήταν να ξεκινά πιο νωρίς το πρωτάθλημα και να τελείωνε πιο νωρίς».

Θα πάτε Αυστρία για την προετοιμασία;

«Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Αν υπήρχε κάτι θα το ανακοινώναμε. Αντιλαμβάνεστε ότι η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε από την UEFA, για την παρουσία μας στον Β’ προκριματικό, την Κυριακή. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν και αυτά».