Στην κάμερα του ΡΙΚ μίλησε ο Γιώργος Μερκής…

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την χρονιά που φεύγει: «Ο αποκλεισμός από τη Σούντουβα επηρέασε τη ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου. Ήρθε και ο άτυχος αποκλεισμός από την Αστάνα στα πέναλτι. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, είχαμε αμφισβήτηση με αποκορύφωμα τα πολλά γκολ που δεχθήκαμε από τη Δόξα. Ήρθε και ο κ. Τραμετσάνι και αλλάξαμε εικόνα και στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα. Αν φοβηθήκαμε; Είμαστε μαθημένοι στην πίεση».

Για τη διαφορά του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με τους ανταγωνιστές του:«Ήταν ένα καλό πρωτάθλημα, είχε αγωνία ως το τέλος. Ο ΑΠΟΕΛ διαφέρει στη νοοτροπία και στο μέταλλο του πρωταθλητή. Το λέμε συνέχεια, ίσως είναι κουραστικό αλλά ισχύει. Ο ΑΠΟΕΛ είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Κι αυτό σημαίνει πρώτη θέση. Η δεύτερη είναι αποτυχία και αυτό περνά από τους παλιούς στους νέους. Επειδή έπαιξα και σε άλλη μεγάλη ομάδα, αυτό δεν το είχαμε».

Για το αν νιώθει δικαιωμένος που πήγε ΑΠΟΕΛ: «Ο τρόπος που έφυγα από τον Απόλλωνα παρουσιάστηκε κάπως διαφορετικά αλλά δε θέλω να μιλήσω για αυτό. Ήρθε η πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, ίσως στην αρχή να αμφέβαλλα αλλά τελικά ήταν η καλύτερη επιλογή της καριέρας μου. Είδα ξανά τους δικούς μου ανθρώπους χαρούμενους. Στα 3,5 χρόνια βρήκα τον εαυτό μου και είμαι ικανοποιημένος».

Για τον Πρόδρομο Πετρίδη: «Είναι 24 ώρες μαζί μας και δίπλα μας. Κάποιες βγάζει μια εικόνα κάπως πιο ατίθαση, είναι παρεξηγημένος. Δεν είναι έτσι. Πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού βγάζουν τέτοια εικόνα μη πραγματική. Είναι ένας εργάτης του ΑΠΟΕΛ. Αγαπά τον ΑΠΟΕΛ αυτός και η οικογένειά του. Είναι πολύ σημαντικό που τον έχουμε πάντα δίπλα μας».

Για το αν θέλει να τελειώσει στον ΑΠΟΕΛ: «Τα χρόνια περνάνε. Όταν μου έλεγαν πριν κάποια χρόνια πού θα είσαι στα 35 σου θα απαντούσα διαφορετικά. Θέλω να τελειώσω στον ΑΠΟΕΛ. Είμαστε σε συζητήσεις με τον πρόεδρο, δεν έχω πρόβλημα εδώ και αφού και στον ΑΠΟΕΛ με θέλουν δε θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν ξέρω πότε θα είναι το τέλος».