Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος μίλησε στον Super Sport fm 104.0 .

«Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας, ξέρουμε τι κάναμε λάθος, να το βελτιώσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε την Τετάρτη τον επαναληπτικό του Κυπέλλου και αμέσως μετά θα ταξιδέψουμε στο Παραλίμνι. Δεν πρέπει να σταθούμε σε ένα αποτέλεσμα, πρέπει να προχωρήσουμε» είπε αρχικά για το παιχνίδι με την Πάφο και για τη συνέχεια.

Που πιστεύεις ότι υστέρησε το ΑΠΟΕΛ;
«Αναφερόμενος σε σημείο που υστερήσαμε κυρίως μπορεί να υπογραμμίσει κάποιος ότι παρουσιάζουμε δυστοκία στο να καταφέρουμε να σκοράρουμε και να μπούμε μπροστά στο σκορ. Οι ομάδες που ήρθαν στο ΓΣΠ, η Αλκή και η Πάφος είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς, έκλεισαν καλά τους χώρους και φάνηκε ότι αυτό μας δυσκολεύει πολύ. Θα πρέπει να βρούμε λύση σε αυτό το κομμάτι γιατί θα μας τύχει και άλλες φορές και θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει για το επόμενο παιχνίδι. Ακολουθεί το Κύπελλο σε ένα 90λεπτο που έχει χαρακτήρα τελικού. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν μας εξασφαλίζει κάτι, είναι το ελάχιστο, είναι η χειρότερη νίκη το 2-1, έτσι έχει χαρακτηριστεί αυτό το σκορ».

Νιώθετε ότι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τα πάντα στο πρωτάθλημα;
«Πάντα έχουμε μια νοοτροπία να βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να υπάρχει ωφελιμότητα. Πριν δυο εβδομάδες όλοι έλεγαν ότι το ΑΠΟΕΛ με 4 βαθμούς διαφορά είναι το μεγάλο φαβορί και δύσκολα θα το πλησιάσει άλλη ομάδα και μια εβδομάδα μετά συζητάμε κάτι διαφορετικό. Οι διαφορές είναι τέτοιες που ανατρέπονται. Η τύχη μας εξαρτάται από τα δικά μας πόδια και την δική μας ποιότητα και το ίδιο νιώθουν και οι άλλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Υπάρχει η πιθανότητα να τελειώσει το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική με έναν βαθμό διαφορά, μπορεί να ξεκαθαρίσει και νωρίτερα με 6 βαθμούς διαφορά. Όλα είναι ανοικτά».


Τι γίνεται με τον Τόμας Ντε Βινσέντι, σε ποια κατάσταση βρίσκεται;

«Είναι σημαντική αυτή η εβδομάδα. Δεν πιστεύω ότι ένας παίκτης πολύ δεν έχει μπει στις προπονήσεις  να παίξει σε ματς που είναι σε δύο μέρες. Μπορεί να γίνει συζήτηση αν θα προλάβει το παιχνίδι με την Ένωση».

Για το απίστευτο ρεκόρ του Νούνο Μοράις;

«Ότι και αν πούμε δεν αντικατοπτρίζει το τι πέτυχε ο Μοράις. Πάρα πολλοί θα εκτιμήσουν την παρουσία του πολύ μετά. Με βάση τους αριθμούς, την προσφορά, την κατάκτηση τροπαίων και το επίπεδο που αγωνίστηκε θα μιλάμε για κάτι εξωπραγματικό αν μπορέσει κάποιος να τον ξεπεράσει. Αυτή την στιγμή δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως αυτό που συμβαίνει. Κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, να είναι παρόν σε κάθε μεγάλη στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία του ΑΠΟΕΛ και δεν ξέρω αν μπορεί να το επαναλάβει κάποιος. Σε 12 χρόνια τραυματίστηκε μόλις δύο φορές, την μια σε ζυγωματικό και την άλλη βγήκε ο ώμος του. Οι γιατροί έλεγαν ότι θα κάτσει τρεις εβδομάδες και επέστρεψε σε 8 μέρες».