Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και στην Εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι».

Αναλυτικά:

Για την πρεμιέρα με τον Ερμή: «Τον περιμένουμε τον αγώνα με ανυπομονησία, είναι άσχημο να υπάρχει διακοπή μετά από μια αποτυχία. Είναι ωφέλιμο να μπορείς να παίξεις άμεσα για να αποδείξεις κάποια πράγματα. Προσπαθήσαμε να δώσουμε χρόνο στους παίκτες μας να καθαρίσει το μυαλό τους και είχαμε χρόνο να δουλέψουμε σε διάφορους τομείς. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο φέτος που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρέπει να εμφανίσουμε σε τέτοιο βαθμό ετοιμότητα και στοχοπροσήλωση για να πετύχουμε τον στόχο. Θα είναι ένα ιστορικό επίτευγμα να κατακτήσουμε το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα».

Για την αρνητική προϊστορία σε αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ όταν υπάρχει διακοπή: «Ευτυχώς ή δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Είναι μια εντελώς νέα ομάδα ο Ερμής, δεν μπορούμε να τον αξιολογήσουμε. Ο Ερμής δεν ήταν καλός στην πρεμιέρα, αλλά στο δεύτερο ματς παρουσίασε μεγάλη βελτίωση. Αυτό σημαίνει ότι ήθελε χρόνο και ότι θα είναι πιο βελτιωμένος απέναντι στην δική μας ομάδα. Ο Ερμής είναι μια ομάδα που έχει δείξει αρετές».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Είναι το θέμα με τον Καζού, έκανε φουλ ατομικό πρόγραμμα χθες με υψηλές εντάσεις. Μένουν ακόμη δυο προπονήσεις και δεν ξέρω αν έχει σημαντικές πιθανότητες να προλάβει την αναμέτρηση. Αν με ρωτάς συγκεκριμένα για τα δυο παιδιά Ρομό και Νσούε πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάστασή τους, αλλά έχει δυο μέρες που είναι σε αδράνεια, παρότι έπαιξαν με την Εθνική τους».

Για την ποιότητα και το γεμάτο ρόστερ: «Αυτός είναι ο στόχος και όλα ακόμα είναι στην θεωρία. Πρέπει να αποδειχτεί και στην πράξη. Θυμάστε τους galacticos της Ρεάλ; Αν έπαιζαν αυτοί δεν θα υπήρχε ομάδα να τους νικήσει. Δεν παίζουν ρόλο τα ονόματα. Παίζει η ποιότητα, η ανάλυση του αντιπάλου, η δουλειά στις προπονήσεις. Αυτό που κάνεις εσύ ως ομάδα είναι να έχει επιλογές για τον προπονητή».