Πήρε την ευθύνη για την ήττα ο Μπρούνο Μπαλταζάρ στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με ην Σούντουβα.

Αναλυτικά:

Για το αποτέλεσμα: «Συγνώμη στους φιλάθλους μας, ειδικά αυτούς που ταξίδεψαν μέχρι εδώ. Είναι εντελώς απαράδεκτο για το ΑΠΟΕΛ να έχουμε αυτή την εικόνα. Στα πρώτα 20 λεπτά χάναμε 3-0 χωρίς τον Βάτερμαν χωρίς να κάνει μια απόκρουση. Αναλύσαμε τον αντίπαλο μας για τα δυνατά και αδύνατα αντίπαλο αλλά είδατε τι έγινε στα πρώτα 20 λεπτά. Αισθάνομαι ντροπή και φέρω την ευθύνη για την ήττα. Πρέπει να μιλήσω με τους παίκτες γιατί η δουλειά που κάναμε είναι ακριβώς το αντίθετο που δείξαμε σήμερα. Έχω την πεποίθηση ότι θα έχουμε διαφορετική εικόνα στην Λευκωσία. Έχουμε ένα βουνό να ανεβούμε όμως πρέπει να το κάνουμε».

«Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε αντίδρασηση, κάναμε αλλαγές και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Σκοράραμε στο τέλος του αγώνα που είναι πολύ σημαντικό στον επαναληπτικό της Λευκωσίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να σβήσει την κακή εμφάνιση που είχαμε ως ομάδα».
 Αν το ΑΠΟΕΛ παραμένει φαβορί: «Η γραμμή ανάμεσα στην φαβορί και το αουτσάιντερ είναι πολύ λεπτή. Για να είμαστε φαβορί πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να κάνουμε περισσότερα, παίξαμε απέναντι σε μια δυνατή σωματικά ομάδα. Δεν με εκπλήσσει η εμφάνιση της Σούντουβα, τους το είπαμε ότι αυτή είναι, αλλά είναι ένα καλό μάθημα και πρέπει να μάθουμε για την επόμενη βδομάδα».
Αν υπήρξε υποτίμηση: «Δεν μπορώ να το πω αλλά ίσως δεν περίμεναν την δυναμική της Σούντουβα. Και όταν το αντιληφθήκαμε ότι ο αντίπαλος μπήκε στο γήπεδο για να κερδίσει. Είναι απαράδεκτο για το δικό μας επίπεδο».
Αν υπήρχε λάθος στο πλάνο: «Θα ήθελα να απαντήσω ξεκάθαρα, δεν μου αρέσει να αποφεύγω τις ερωτήσεις. Αλλά είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει τι έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Θέλω να δω τον αγώνα για να τον αναλύσω. Ήταν γρήγορες οι φάσεις και δεν είμαι σίγουρος τι έγινε».
Για τον Καρλάο: «Δεν ξεκίνησε τον ίδιο ρυθμό στην προετοιμασία, είναι σημαντικός παίκτης αλλά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε. Αλλά να παίξει 90 λεπτά δεν ήταν έτοιμος».
Για τον Ντε Βινσέντι: «Είναι διαφορετικό το θέμα, δεν τέλειωσε την χρονιά τραυματίας όπως ο Καρλάο. Έκανε προπονήσεις και ένιωθα ότι μπορούσε να παίξει 60 λεπτά».
Για το εύκολο γκολ που δέχεται το ΑΠΟΕΛ: «Το πιο σημαντικό δεν είναι να σκοράρεις αλλά να μην δέχεσαι τέρματα. Μου αρέσει η αμυντική οργάνωση αλλά και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό που δείξαμε στην προετοιμασία είναι ότι δημιουργούσαμε ευκαιρίες και πετυχαίναμε τέρματα. Είχαμε καλές φάσεις για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην Λευκωσία. Αυτό που με ανησυχεί είναι η αμυντική μας λειτουργία παρά το γκολ».