Ο Λορένζο Εμπεσίλιο τα τελευταία παιχνίδια είναι αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας. Κόβει, μοιράζει, σκοράρει και γενικά κάνει τα πάντα εντός αγωνιστικού χώρου.

Το οξύμωρο στην όλη ιστορία είναι ότι ο εν λόγο ποδοσφαιριστής στα αρχικά στάδια της χρονιάς ήταν με το ένα πόδι εκτός Αρχαγγέλου μιας και οι παρουσίες του στο αγωνιστικό χώρο ήταν απογοητευτικές. Όλοι θυμόμαστε τα πειράματα και τις εμμονές του Μάριο Μπέιν όπου χρησιμοποιούσε τον Εμπεσίλιο στα φτερά της επίθεσης με τον τελευταίο να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Με την έλευση του κ. Δώνη ο Λορένζο μεταφέρθηκε στην φυσική του θέση και όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο ποδοσφαιριστής άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του και παιχνίδι με παιχνίδι γινόταν όλο και καλύτερος, μέχρι που φτάσαμε να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε σήμερα.

Δεν θυμάμαι εάν ο ΑΠΟΕΛ είχε ξανά ποδοσφαιριστή που να δοκιμάζει το πόδι του τόσες φορές από τόσο μακρινή απόσταση με τα περισσότερα σουτ να είναι εντός στόχου. Ο Ολλανδός κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι, καθώς αγωνίστηκε για τρία χρόνια με την φανέλα του Άγιαξ, φορώντας και το εθνόσημο με όλες τις ομάδες κάτω των 21.

Εκεί που πριν λίγους μίνες ο Εμπεσίλιο ήταν με το ένα πόδι εκτός, σήμερα θα τολμούσαμε να πούμε ότι ο 26άχρονος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εάν όχι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ, μιας και εάν συνεχίσει σ αυτούς τους ρυθμούς το καλοκαίρι θα πέσουν στο τραπέζι αρκετές προτάσεις.