Μεταξύ άλλων σχολίασε τις προτάσεις που δέχθηκαν οι “γαλαζοκίτρινοι” από ομάδες του εξωτερικού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και επεσήμανε πως ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε προσφορές πέντε εκατομμυρίων ευρώ για ποδοσφαιριστές του.
Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Τούρκων για Ζαχίντ και την πρόταση τριών εκατομμυρίων, τονίζοντας πως την απέρριψαν καθώς θεωρούν ότι η αξία του ποδοσφαιριστή είναι μεγαλύτερη. Ο κ.Φωτίου επιβεβαίωσε και την προσφορά από τους Άραβες για δανεισμό του Εμπεσίλιο έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ που επίσης απορρίφθηκε.
Ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ δήλωσε πως το παράθυρο για αποχώρηση ποδοσφαιριστή από τον “Αρχάγγελο” τον Ιανουάριο θα κλείσει το επόμενο δεκαήμερο αφού μετά δεν θα υπάρχει χρόνος αντίδρασης.

«Με τις επιτυχίες των τελευταίων ετών πιστεύω πως είμαστε η λαοφιλέστερη ομάδα στην Κύπρο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ ο κόσμος του και δεν το λέω για να χαϊδέψω αυτιά. Τους καλούμε να ξανασκεφτούν την απόφαση που πήραν. Θα τους χρειαστούμε στη συνέχεια».

“Ποτέ δεν υποτιμήσαμε αντιπάλους μας. Δεν μπορώ να υποτιμήσω ΑΕΚ και Ανόρθωση που είναι μπροστά μας αυτή τη στιγμή”

“Πιστεύω πως έχουμε ένα εξαιρετικό ρόστερ. Έχουμε την ατυχία να έχουμε ποδοσφαιριστές όπως το Βάτερμαν, το αμυντικό δίδυμο, Μιλάνοφ, Βινίσιους εκτός. Τον Εφραίμ και τον Ιωάννου που τώρα βρίσκουν τα πατήματά τους”

Για τις επενδύσεις: “Προσπαθούμε να μειώνουμε τα λάθη μας. Είμαστε άνθρωποι και θα κάνουμε λάθη. Δεν συγκαταλέγω κανέναν οπαδό στην καατηγορία της μουρμούρας. Μέσα στις επιτυχίες που έχετε αναφέρει έχουμε πετύχει κι΄άλλα πράγματα. Τον Φεβρουάριο θα σας φιλοξενήσουμε στο νέο μας προπονητικό κέντρο αξίας 2 εκ. Έχουμε κάνει γήπεδο για την ακαδημία αξίας 1εκ. Έχουμε πουλήσει ποδοσφαιριστές των 4 εκ. Έχουμε δεχτεί προτάσεις πέραν των 5 εκ. αυτό τον Γενάρη. Έχουμε αποκτήσει ποδοσφαιριστές πέραν των 2 εκ. σε καθαρά καλή ποδοσφαιρική ηλικία έτσι ώστε να τους βελτιώνουμε, να τους μεταπωλούμε

Για την μουρμούρα του κόσμου: Προσπαθούμε να μειώνουμε τα λάθη μας. Είμαστε άνθρωποι και θα κάνουμε λάθη. Δεν συγκαταλέγω κανέναν οπαδό του ΑΠΟΕΛ στην καατηγορία της μουρμούρας. Είναι οπαδοί που πάντα ζητούν το καλύτερο, τους μάθαμε έτσι και γι’ αυτό είναι απαιτητικοί οπαδοί.