Επανεμφάνιση και γκολ για τον Γιάννη Γιαννιώτα.

Εδώ το γκολ αλλά και οι δηλώσεις του

Ερωτηθείς για το αν αυτή η Εθνική του Σκίμπε έχει τα φόντα να περάσει την διαδικασία των μπαράζ και να προκριθεί στα τελικά στα γήπεδα της Ρωσίας, απάντησε: “Θεωρώ ότι η Εθνική γίνεται ξανά ομάδα. Δείξαμε ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι. Το αποδείξαμε και στα δυο ματς με το Βέλγιο, είμαστε πολύ σοβαροί και με μικρές ομάδες όπως το Γιβραλτάρ, παίξαμε πολύ σοβαρά και έχουμε όλα τα φόντα να καταφέρουμε κάτι σπουδαίο”.

Υπάρχει ομάδα που δεν θα ήθελε να βρει στον δρόμο του; Ο ίδιος δεν φοβάται καμία και τόνισε πως “δεν θα ήθελα να πω ότι προτιμώ να αποφύγω κάποιον συγκεκριμένο αντίπαλο. Όποια ομάδα και να έρθει, θα είμαστε το ίδιο σοβαροί, όπως παίξαμε με το Βέλγιο, με την Βοσνία, την Εσθονία και όλες τις ομάδες, αυτό θα κάνουμε και τώρα, κοιτάζοντάς τους στα μάτια. Πιστεύω ότι μια δόση τύχης μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο όνειρο”.

Για την βελτίωση σε σχέση με την εφιαλτική διετία στα προκριματικά του προηγούμενη Euro, την οποία έζησε και ο ίδιος και ξέρει, τόνισε: “Νομίζω ότι όλοι καταλάβαμε το μεγεθος της στεναχώριας που προκαλέσαμε στον Έλληνα φίλαθλο, προσπαθούμε σε αυτές τις δύσκολες μέρες να του δώσουμε μια χαρά και νομίζω ότι βήμα βήμα βρίσκουμε τον εαυτό μας, τα πατήματά μας και προσπαθούμε να γίνουμε ξανά αυτό που ήμασταν πριν αποτύχουμε”.

Για το γκολ που έβαλε και πώς αισθάνεται, ανέφερε πως “νιώθω ευτυχισμένος και είμαι πολύ χαρούμενος, διότι το να πετυχαίνεις γκολ με την Εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο, αλλά συνεχίζουμε. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Κοιτάζουμε τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο”.

 

Για το διάστημα των αλλαγών στην Εθνική ομάδα, είπε πως “υπήρξε και η μεταβατική περίοδος, όπου κάποιοι παλιοί σταμάτησαν, ερχόμασταν νέοι παίκτες, είμαστε πολλά τα νέα πρόσωπα και ευτυχώς οι έμπειροί μας παίκτες είναι πάρα πολύ ποιοτικοί και βοηθούν και εμάς τους πιο νέους ποδοσφαιριστές στην Εθνική ομάδα. Όλοι μας καταλάβαμε που είμαστε και ότι η Εθνική δεν είναι αγγαρεία, αλλά να παίξεις για το εθνόσημο και να πετύχεις κάτι σπουδαίο για να χαρεί ο κόσμος”.

Τέλος, θα πρέπει να μας φοβάται κάποια από τις Ιταλία, Δανία, Ελβετία και Κροατία που θα βρεθούν στον δρόμο μας; Ο ίδιος απάντησε με τρόπο αφοπλιστικό: “Να μας φοβούνται; Εντάξει, δεν το ξέρω αν το κάνουν. Το μόνο που γνωρίζω, είναι πως κανείς δεν θα μας κερδίζει εύκολα”.