Όπως αναφερθήκαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ενδεχόμενη πρόκριση με την ΑΕΛ θα είχε πολλαπλά ωφέλει για την ομάδα μας.

Πέραν του εισιτηρίου για την επόμενη φάση του θεσμού που φέρνει τον ΑΠΟΕΛ μια στροφή πριν τον μεγάλο τελικό, η ομάδα μας χρειαζόταν την πρόκριση και για πολλούς άλλους λόγους.

Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσιάζει η ομάδα, ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία δέχονται σκληρή κριτική. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού επαναφέρει ως ένα σημείο την ηρεμία στον Αρχάγγελο και δίνει ψυχολογικά ντοπαρίσματα στους ποδοσφαιριστές μας.

Το γεγονός ότι η ομάδα μας αγωνιζόταν για 50 περίπου λεπτά με παίχτη λιγότερο αλλά κατάφερε να αποδράση από το αφιλόξενο Τσίρειο με την πρόκριση, δίνει διαπιστευτήρια μεγάλης ομάδας μιας και στον αγωνιστικό χώρο δεν φάνηκε καθόλου το αγωνιστικό πλεονέκτημα του αντιπάλου.

Η ΑΕΛ πλέον έχει σαν μόνη διέξοδο της για την Ευρώπη την 4η θέση, πράγμα που «υποχρεώνει» τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού να παλέψουν όλους τους αγώνες πρωταθλήματος μιας και ενδεχόμενη πρόκριση τους ίσως τους άφηνε σχετικά αδιάφορους.

Στα θετικά καταγράφεται και η αγωνιστική άνοδος του Μπαράλ που μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα.