Ο ΑΠΟΕΛ αύριο δίνει ένα πολύ κρίσιμο αγώνα, όπως τον χαρακτήρισε ο προπονητής του, απέναντι στην Καρμιώτισσα και στόχος είναι η νίκη.

Τα δεδομένα όσο αφορά τον τραυματία Μπαράλ αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα στην τελευταία προπόνηση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» ετοιμάζονται να εισέλθουν σε ένα πολύ δύσκολο κύκλο αγώνων όπου ο κάθε βαθμός θα είναι πολύτιμος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 53 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την δεύτερη ΑΕΛ.

Το επίτευγμα αυτό είναι αρκετά σημαντικό αν λάβουμε υπόψιν ορισμένους παράγοντες. Ο πρώτο αφορά το γεγονός ότι είναι από τις λίγες χρονιές, αν όχι η μόνη, που ο ΑΠΟΕΛ συνδύασε άψογα τις Ευρωπαϊκές και τις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι αυτός των στατιστικών που δείχνει ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει περισσότερους βαθμούς σε σχέση με τις τρείς από τις τέσσερις χρονιές που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Μάλιστα σε σχέση με άλλες χρονιές οι «γαλαζοκίτρινοι» μόνο πέρσι κατάφεραν σε αυτό το χρονικό σημείο να βρίσκονται πρώτοι.

Ας τα πάρουμε όμως αναλυτικά και να κοιτάξουμε κάθε σεζόν ξεχωριστά. Κάνουμε αρχή με την σεζόν 2012-13. Τότε ο ΑΠΟΕΛ με την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής μετρούσε 54 βαθμούς και αναλογία τερμάτων 53-15 (+38). Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων ήταν 17 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Η ομάδα της Λευκωσίας βρισκόταν στην 2η θέση πίσω από την πρώτη Ανόρθωση που είχε 57 βαθμούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή ήταν η μόνη σεζόν όπου ο ΑΠΟΕΛ είχε καλύτερη συγκομιδή βαθμών από την φετινή.

Συνεχίζουμε με την σεζόν 2013-2014 όπου συναντάμε τους «γαλαζοκίτρινους» ξανά στην 2η θέση αυτή την φορά με 49 βαθμούς. Η συγκομιδή τερμάτων ήταν 43-16 (+27) και ο απολογισμός των αποτελεσμάτων ήταν 15 νίκες 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στην πρώτη θέση τότε βρισκόταν η ΑΕΛ με 53 βαθμούς.

Ακολούθως η σεζόν 2014-15 ήταν η χειρότερη όσο αφορά τη συγκομιδή βαθμών για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με το πέρας της 22ης αγωνιστικής είχαν μόλις 46 βαθμούς και βρίσκονταν και πάλι στην 2η θέση. Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων ήταν τότε για τον ΑΠΟΕΛ 13 νίκες 7 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ η αναλογία τερμάτων ήταν μόνο στο +21 (34-13).

Τέλος η περσινή σεζόν ήταν και η μόνη, από τις τέσσερις που ΑΠΟΕΛ κατάκτησε το πρωτάθλημα, που οι «γαλαζοκίτρινοι» βρισκόντουσαν στην 1η θέση με την ολοκλήρωση της 22ης αγωνιστικής.

Τότε η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε μαζέψει 50 βαθμούς αφήνοντας από κάτω την ΑΕΚ που είχε 49. Η αναλογία τερμάτων ήταν εκπληκτική με τον ΑΠΟΕΛ να έχει 64 υπέρ και 17 κατά (+47). Παρόλα αυτά ήταν και η χρονιά που ο ΑΠΟΕΛ είχε και τις περισσότερες ήττες, τέσσερις συνολικά ενώ μετρούσε 16 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Ερχόμαστε στο φέτος όπου ο ΑΠΟΕΛ δείχνει να υπερβαίνει τον εαυτό του και να οδεύει σε ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έχει σε 22 αγωνιστικές συλλέξει 53 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο απολογισμός των αποτελεσμάτων είναι στις 15 νίκες 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Την ίδια στιγμή η αναλογία τερμάτων είναι 56-13 (+43) και είναι η δεύτερη καλύτερη μετά την περσινή.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό μέσα από τους αριθμούς η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χρονιές. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι φέτος τα ντέρμπι είναι μαζεμένα στο τέλος και οι αριθμοί αυτοί μπορούν να αλλάξουν δραματικά.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν ο ΑΠΟΕΛ βρει τον τρόπο να κερδίσει και στα ντέρμπι, που μέχρι τώρα έδειξε κάποια δυσκολία, τότε δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα.

Πηγή 24sports.com.cy