Η ανακοίνωση της επιστροφής του Φοίβου Ερωτοκρίτου στον ΑΠΟΕΛ πέρασε στο ντούκου, λόγω της … σύγχυσης που προκάλεσε στον κόσμο η αποχώρηση του καλύτερου αμυντικού της ομάδας Καρλάο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό σε μια χώρα που τα υπόλοιπα αθλήματα είναι υποβαθμισμένα, να φιγουράρει στη σκέψη του κόσμου και των ΜΜΕ το ποδόσφαιρο.

Όμως, όταν σε μια ανακοίνωση – είδηση αναφέρεται η επιστροφή του Φοίβου Ερωτοκρίτου πρέπει να δίνεται και η ανάλογη σημασία. Ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων δεν είναι όποιος και όποιος, αλλά εκείνος που γιγάντωσε τον ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη και συνέδεσε το όνομα του με τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Συλλόγου.

Η αγάπη του Φοίβου Ερωτοκρίτου για την ομάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Το έδειξε πάμπολλες φορές ότι η μόνη του έγνοια είναι το καλό του Συλλόγου και τίποτα περισσότερο. Ουδέποτε επιδίωξε να χρησιμοποιήσει τον ΑΠΟΕΛ για να εξυπηρετήσει το οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον και πάντοτε λειτουργούσε για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ομάδας.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα, αλλά το πλέον χαρακτηριστικό σημειώθηκε το 2008, όταν ανέλαβε την εταιρεία σε μια αρκετά δύσκολη χρονική περίοδο, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι.

Ήταν ο μοναδικός επώνυμος ΑΠΟΕΛίστας που δεν φοβήθηκε να αντικαταστήσει στην Προεδρία τον Κυριάκο Ζιβανάρη και να αρπάξει από τα χέρια του την καυτή πατάτα, την οποία δεν τολμούσε κανείς να κοιτάξει. Η συνέχεια και τα έργα επί Φοίβου Ερωτοκρίτου είναι γνωστά σε όλους και καταγεγραμμένα στην ένδοξη ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα απουσίας από τα διοικητικά δρώμενα, ο Φοίβος Ερωτοκρίτου επιστρέφει στον ΑΠΟΕΛ από διαφορετικό πόστο, όμως, με το ίδιο κίνητρο. Να προσφέρει στο Σύλλογο που υπηρετεί με τόσο ζήλο και αφοσίωση για μια ζωή.

Τα σοβαρά προβλήματα του Σωματείου δεν τον άφησαν αδιάφορο. Τουναντίον, λειτούργησαν ως μοχλός «πίεσης» για την επιστροφή του. Και μιλάμε σε μια περίοδο πολύ δύσκολη στο οικονομικό κομμάτι, όπου τα έσοδα είναι ελάχιστα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφορος Ποταμίτης άνοιξε την πόρτα στον κ. Ερωτοκρίτου να επιστρέψει, προκειμένου να βοηθήσει στην ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης. Ποντάρει πάρα πολλά στον πιο ενωτικό επώνυμο ΑΠΟΕΛίστα, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αγάπης από τον κόσμο.

Δεν αναφερόμαστε στην επιστροφή του κόσμου στα κλειστά, αφού -κακά τα ψέματα- το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που κεντρίζει το ενδιαφέρον στην Κύπρο. Μιλάμε για άλλα θέματα εξίσου σημαντικά, που το προηγούμενο διάστημα επηρέαζαν την ομαλή λειτουργία του Σωματείου. Άλλωστε, η ανακοίνωση της επιστροφής του κ. Ερωτοκρίτου αναφέρει ότι θα συγκαταλέγεται σε μια «ειδική επιτροπή, η οποία θα ασχολείται με σοβαρά οικονομικά και νομικά θέματα του ΑΠΟΕΛ». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ισχυρός άνδρας του ΑΠΟΕΛ θα ηγείται της συγκεκριμένης επιτροπής.

Από την ανακοίνωση ξεχωρίζουν επίσης τα ονόματα του Γιώργου Γεωργίου και Πάρη Σπανού, δυο ατόμων που διετέλεσαν στο παρελθόν μέλη του Δ.Σ της εταιρείας ΑΠΟΕΛ και έχουν την εμπειρία και τη διάθεση να προσφέρουν και στο Σωματείο.

Ο κ. Γεωργίου διετέλεσε για 14 χρόνια στο συμβούλιο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ και ήταν ο πιο έμπιστος συνεργάτης του κ. Ερωτοκρίτου. Αμφότεροι βρίσκονται από το καλοκαίρι δίπλα στη διοίκηση Χριστόφορου Ποταμίτη, όμως, από δω και στο εξής θα έχουν πιο ενεργό ρόλο σε αρκετά θέματα.

Όσον αφορά στον Πάρη Σπανό, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της εταιρείας επί θητείας Κρίς Τριανταφυλλίδη. Θεωρείται από τους πιο έγκριτους δικηγόρους και ως εκ τούτου θα αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου τα νομικά θέματα του ΑΠΟΕΛ.

Το σημαντικό μήνυμα που στέλνει η διοίκηση Χριστόφορου Ποταμίτη από την επιστροφή των προαναφερθέντων, είναι ότι κανείς ΑΠΟΕΛίστας δεν περισσεύει και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το καλό του Συλλόγου.

Κώστας Αθανασίου

Πηγή: sigmalive.com