Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο προπονητής της ομάδα μας, Τόμας Κρίστιανσεν ενόψει του ντέρμπι με την Ομόνοια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την Ομόνοια:

«Όπως όλοι ξέρετε είναι ένα από τα ξεχωριστά παιχνίδια της χρονιάς, είναι ένα ντέρμπι με την πραγματική σημασία της λέξης, είναι ένα ντέρμπι που όλοι θέλουν να κερδίσουν. Θέλουμε να επανέθλουμε στις νίκες μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα και αυτό θα προσπαθήσουμε».

Για τα ντέρμπι και αν του βάζει πίεση ότι δεν κέρδισε ακόμα:

«Σχεδόν σε όλα που δεν κερδίσαμε ήμασταν καλύτεροι, δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που είχαμε με Ανόρθωση και Απόλλωνα, ενώ με την ΑΕΛ που χάσαμε ουσιαστικά κρίθηκε σε ένα πέναλτι. Και με την ΑΕΚ είμασταν καλύτεροι αλλά δεχθήκαμε γκολ από μια σύγχηση στην περιοχή».

Αν πρέπει να περιμένουμε αλλαγή συστήματος:

«Είμαι ευχαριστημένος με το πως παίξαμε προχθες και με τις ευκαιρίες που φτιάξαμε, όμως είναι κάτι που θα σκεφτούμε. Αλλά φυσικά έχω τις ιδεές μου που θα τις κρατήσω για εμένα».

Για το ποια στοιχεία πιστεύει ότι θα κρίνουν το ντέρμπι:

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν του παιχνίδι, όπως το πάθος που πρέπει να έχουν όχι μόνο οι παίκτες αλλά όλοι, είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, είναι και η θέληση του κόσμου να κερδίσει η ομάδα, είναι όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν το παιχνίδι σημαντικό».

Για την πίεση:

«Όχι δεν έχουμε, είμαστε έτοιμοι ξέρουμε πως να αντιμετωπίζουμε την πίεση, εξάλλου είναι κάτι που έχουμε και στην Ευρώπη που είναι πολύ μεγαλύτερη η πίεση, ξέρουμε να την αντιμετωπίζουμε και θα την αντιμετωπίσουμε και αυτή την φορά»

Για το πόσο ευχαριστημένος είναι με την ομάδα του και για τα ατομικά λάθη:

«Πιστεύω ότι μέχρι τώρα κάναμε ένα καλό γύρο, καταφέραμε να πετύχουμε κάτι ιστορικό που είναι η πρόκριση από τώρα στους “32” είναι σημαντικό για όλους στην ομάδα. Στο πρωτάθλημα πάμε καλά μέχρι στιγμής, υπάρχουν και άλλες ομάδες όπως η ΑΕΚ και η ΑΕΛ που δεν έχασαν πολλούς πόντους μέχρι τώρα και πιστεύω πως θα χάσουν στην συνέχεια. Έχουμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δύο εβδομάδες ξεκούραση για να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Κάποιοι έκαναν ατομικά λάθη που μας στοίχισαν κάποιους βαθμούς, αλλά μόνο οι παίκτες που αγωνίζονται μπορούν να κάνουν λάθη. Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχουν εμείς προσπαθούμε να τα διορθώσουμε και να αποκτήσουμε εμπειρία από αυτά. Εξάλλου περιμένουμε και εμείς λάθη από τους αντιπάλους για να τα εκμεταλλευτούμε. Συγκεκριμένα δεχθήκαμε μια κόκκινη που στοίχισε και κάναμε ένα πέναλτι αργά στο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία των ποδοσφαιριστών μου μέχρι στιγμής και δουλεύουμε σκληρά».

Αν πιστεύει ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο:

«Πρώτα πρέπει να παίξουμε να κερδίσουμε παιχνίδια και να ανέβουμε στην πρώτη θέση, όταν τα καταφέρουμε θα προσπαθήσουμε να διτηρηθούμε, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε».

Γιατί δεν δίνεται ευκαιρία στον Πάρντο:

«Επειδή είμαι ευχαριστημένος με τον Μπόι, απόδοσε εξαιρετικά και του αξίζει να είναι βασικός, έκανε ένα πέναλτι που μπορεί να ήταν, μπορεί και όχι, σε όλα τα παιχνίδια ήταν καλός, γι’ αυτό τον χρησιμοποιώ και παίζει με τον τρόπο που θέλω να παίζω. Έχω ένα καλό πρόβλημα με αυτή την θέση γιατί έχω δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες να διαλέξω, όμως από εκεί και πέρα ο Μπόι είναι η καλύτερη επιλογή γιατί μου δίνει όσα ζητώ. Είχα την ίδια κριτική με τον Στάθη τον οποίο έβαλα εγώ στην εντεκάδα ότανήταν έτοιμος και όταν έκρινα μέσα από τις προπονήσεις όταν ήταν έτοιμος. Αν τον έβαζα νωρίτερα ίσως να εκτέθόταν και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, εγώ δεν ακούω τον κόσμο και σας είπα ξανά αν πρέπει να πεθάνω με την φιλοσοφία μου θα πεθάνω».

Για τον Λορένζο και για το πως θα κινηθεί ο ΑΠΟΕΛ τον Γενάρη:

«Είναι σημαντικό΄άτομο για την ομάδα, με την γνώση του σε διαφορετικές χώρες και διασυνδέσεις στο εξωτερικό, μπορεί να βρει ποδοσφαιριστές να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας μέσα στην οικονομική δυνατότητα της ομάδα. Είμαι σε επαφή με τον κ.Τόζα και τον κ.Λορένζο και θα βρούμε ότι ψάχνουμε. Δεν θα αναφέρω αν προτεραιότητα είναι η επιλογές στην άμυνα θα το κρατήσω για εμάς όταν βρούμε τις σωστές επιλογές θα μπορούμε να πούμε κάτι».